Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mini bushcraft - fényképezés az utolsó napos hétvégén

2014.10.22

 

 

 

sam_0497.jpg

 

 Az idei esztendő (2014) utolsó napos, őszi vasárnapját ki akartam még használni fotózásra. Mivel én társasági ember vagyok, nem szeretek egyedül kóborolni a természetben (unalmas), ezért bakancs társ után néztem. Szerencsére Moti és párja, Betti (Motiné) ráértek, és voltak szívesek elkísérni. Vasárnap reggel hétkor indultunk Várpalotára a bushcraftosok kedvenc autómárkájával, az esztergomi japán csodával.

Ez az autó dolog onnét jött, hogy nem régen voltam Neszmélyen, egy bushcraft találkozón. A parkolóba érve tapasztaltam, hogy a résztvevők 80%-a Suzukival érkezett. Gondoltam, e meglepő felfedezést megosztom veletek. :) Ebből is látszik, hogy ez a szubkultúra milyen racionális gondolkodású. :)

A vasárnapi korai időpont miatt, szinte kihalt volt a város, mikor leparkoltunk a központban, a vár mellett. 15 perc alatt magunk mögött hagytuk a még javarészt alvó települést. A kék + jelzést követtük néhány száz méteren át aztán a turistaút közepére épített, és pásztorkutyákkal erősen bevédett birka tanyát észak-kelet felé kikerülve, már jelzés nélkül törtünk a Tési-fennsík felé. Kerestünk egy szimpatikus gerincet a sok közül, és azon baktattunk tovább, kifejezetten lassú tempóban, halkan beszélgetve, elemezve a neszmélyi tábort.

 

sam_0489.jpg

sam_0491.jpg

 

A meteorológiai előrejelzésekkel szemben napsütés sajnos nem volt sehol. Köd takarta a napot és az egész látóhatárt is. Próbáltam néhány próba fotót készíteni, de persze fény nélkül nem sikerültek. Kezdtem csalódott lenni. Ekkor találtunk egy fura beton alapot, az egyik magaslati ponton. Rövidesen kiderült, hogy az egykor kiterjedtebb lőtér egy leszerelt tűzvezetési pontját találtuk meg. A beton szerkezet kifejezetten jó állapotú volt. A várostól már elég messze van a hely, így nem használják bulizásra és vécének sem. Gyakorlatilag csak a két vasajtót lopták el, azon kívül pöpec állapotban van. Persze sötét van benn, hisz földalatti objektum lévén nincs ablaka, de Moti hozott zseblámpát, illetve mobiltelefonos applikáció is van erre a célra, így a telefon led vakujának fényével is bevilágítható a terület. Sajnos komoly szúnyoghordák pihentek a mennyezetén, ezért nem időztünk bent sokat. Ellenben a tetejét – ami egy szintben van a környező sziklás talajjal - alkalmasnak nyilvánítottuk táborhely céljára. Motiék elhozták vadonatúj tábori tűzhelyüket (from Ebay), és ezt szerették volna beüzemelni, hogy kávét készíthessenek.

 

 

Míg ők apró, száraz gallyakat kerestek, én előszedtem a fényképezésre váró kés kollekciót (bloghoz kell a szöveg mellé néhány fotó a termékről), és vártam, hogy a nap kegyesen több luxot küldjön felénk.

 

sam_0495.jpg

sam_0494.jpg

sam_0499.jpg

sam_0502.jpg

sam_0549.jpg

sam_0552.jpg

 

Mire Moti bedurrantotta a kályhát, addigra a nap is előbújt végre, és én lázas tempóban gyártottam a képeket, mielőtt újra elbújna. De nem kellett aggódnom, mert már egész nap kitartott. Mi ezt – a naplementét – nem várhattuk meg, mert ebédre haza ígértem magam. Így a kávé és számomra egy tea elfogyasztását követően, hazafelé vettük az irányt.

 

sam_0553.jpg

 

A képek jók lettek, a kályha működött, a nap is kisütött. Mindenki tette a dolgát és jól érezte magát. Szuper volt!

 

sam_0498.jpg