Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Retro

2010.08.07

 

A középiskola második évét követően, két általános iskolai osztálytársammal egy hetes - vadkempinges - kirándulásra indultunk. A tervezett útvonal Zirc - Sümeg, a Bakonyon keresztül. Én három nap után adtam fel Ajkára érve. A feladás oka itt olvasható.

Két osztálytársam még egy napot ráhúztak és utána indultak haza. 20 évvel később jutottam el Sümegre. Kocsival.

A képek egy elképesztően gyenge minőségű, amatőr, fix fókuszos géppel készültek, olcsó filmre. A minőségükön ez jól látszik. Alapvetően nem tájképek, hanem életképek egy rég elmúlt időszak túrájáról.

 

Íme:

 

 Pénzesgyőr után értük el a Rák tanyát. Az éppen itt megszálló gyerekek túrán voltak éppen, amikor mi oda értünk. így csak egy idősebb hölgy, és egy fiatal lány tartózkodott a helyszínen.
Ő éppen monokinizett, de erről én lemaradtam. A srácok mondták később.

Egy-két órát töltöttünk a táborban, aztán tovább álltunk.

Felhívnám a figyelmet a rojtos szélű pinyó ütőre, a házilag - általam - levágott és fércelt ingújjra, továbbá a hajfogó alsónadrág gumira.

 

 

 

Kép

 

A következő képen az akkor menő fémvázas hátizsák érdemel némi figyelmet. Előző évben hoztuk NSZK-ból. 100 márkába került. Nagyon menő volt. Meg persze nehéz és kényelmetlen. Legalábbis egy 16 éves, 50kg-os emberke számára.

 

 

Kép

 

 

Sanyi barátom folyton egy levelet írt a barátnőjének - aki amúgy azóta is a felesége. Ez a levél soha nem fejeződött be, és szerintem végül személyesen adta át.

 

 

 

Kép

 

 

 

 

Kép

 

Balázs barátom - aki nemrég doktorált (végre) - éppen a hátralévő útvonalat tanulmányozza. Ekkor még nem tudtuk, hogy innét már nem megyünk messzire. A térképolvasáshoz egyikünk se értett, s emiatt többször csúnyán eltévedtünk.

 

 

 

 

Kép

 

Chip and dale fiúk. A háttérben a sátram, mely nem rendelkezett esővédő fóliával. Még most is megvan, de nem merem használni. Brutális súlyáról nem is beszélve.

 

 

 

Kép

 

A második napon egy autentikus indián tábor közelében volt az éjszakai pihenőnk.

 

 

 

Kép

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

Kép

 

Ebben az időben Rambo őrület volt. Nekem is volt egy ,,Rambo" késem, amit szintén előző évben hoztam az NSZK-ból. 19 márkába került. Jól nézett ki, de amúgy nagyon gagyi minőség volt.

 

 

 

Kép

 

Sanyi produkálta magát a fotó kedvéért.

 

 

 

Kép

 

Itt készült volna egy jó kép Balázsról, de Sanyi ezt megakadályozta.

 

 

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

Kép

 

 

 

Hát ennyi volt. Rég volt, szép volt...

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.